onsdag den 30. maj 2007

Min søgen er ovre

Foto: Min nye pagaj - det er dog den orange og ikke denne gule udgave jeg har købt. (Foto udlånt af Dansk Kajaksport)

Nu har jeg langt om længe fået købt den pagaj jeg gerne vil ha'. Jeg startede jo med at sende en mail ud til 13 forhandlere for at få et bud på en pagaj ud fra de krav jeg havde til en sådan. Det har jeg tidligere beskrevet her. Til min forbavselse var der seks forhandlerne der slet ikke svarede tilbage, men dem som gjorde, kom til gengæld med nogle rigtig gode bud. Jeg stod med en liste over mange gode bud på min næste pagaj. Men nogle var for tunge, nogle alt for dyre og nogle egnede sig, efter min bedste overbevisning, ikke til brug i 7-8 timer samme dag.

Efter den første grovsortering endte jeg op med et førerfelt der så således ud:
● Prijon Rim Carbon Pacific
● Werner Camano glass
● Aqua-Bound Eagle Ray (hvid)
● Brácsa Hurricane 100

Alle sammen pagajer som jeg gerne vil eje, men jeg måtte jo træffe et valg. Jeg læste om Brácsa's samlinger hos Ravn Hamberg, og den samling syntes jeg ikke jeg havde lyst til. For grim og for besværlig at skille/samle og indstille. Den kan vel slet ikke kaldes en samling - det er vel nærmere en montering! Desuden var prisen på kr. 2749,00 noget mere end jeg havde til rådighed.

Jeg var også ude hos KajakHuset for at kigge på Prijons samling og selv om den er flere klasser over Brácsas rent designmæssigt, syntes jeg ikke det var muligt at stramme den ordentligt til og finindstillingen var noget upræcis. Men muligheden for at ændre længden 0-10 cm er ellers rigtig fin. Og en lækker let pagaj som er rimelig til prisen (kr. 2399,00). I lang tid hældte jeg egentlig mest til Aqua-Bounds Eagle Ray (den hvide udgave), den vejer kun 910 g og koster kun kr. 1299,00. Men skivningen kan kun justeres ind til 0° eller 60° grader. Så når man skal være grov i sorteringen røg den også ud.

Så det endte jo med at jeg købte en Werner Camaon glass hos Dansk Kajaksport. Den vejer kun 844 g, har en rigtig lækker deling med justerbar skivning fra 0° til 75° med 15°'s spring. Bladet er på 650 cm² - det er 75 cm² mere end min Boréal. Som et yderligere plus er det en af de flotteste pagajer jeg nogensinde har set - jeg har været vild med Werners pagajer lige siden jeg så én første gang. Desuden er prisen i forhold til udførelsen helt i top. Hos Dansk Kajaksport koster den kun kr. 2067,00 når man fraregner de 6%'s rabat for køb over 2000 kr. (Den samme pagaj koster kr. 2350,00 hos Havkajakcenter Svendborg).

Samlingen er utroligt lækker som det fremgår af denne video (11,0 MB QuickTime).
Det er muligt at læse mere om Werner Camano'en her.

Nu glæder jeg mig bare til at få den i vandet - mine forventninger til denne pagaj er store.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Helge
Dit Dansk kajaksport link ender blindt.
Hvor kan Werner pagajer ellers købes?
Mvh
Buch

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Kristian

Dansk Kajaksport er desværre lukket siden jeg købte pagej hos ham.

Jeg ved ikke hvor i landet du er fra, men der er flere muligheder:
kajakhuset.dk - Århus
struerkajak.dk - Struer
kajakhotellet.dk - København
kajakbiksen.dk - Fyn

Prøv at Google "werner pagaj" der dukker sikkert flere muligheder op.

Venlig hilsen Helge

Anonym sagde ...

Jeg bor i Risskov. Har prøvet hos surfline men de fører ikke Camanoen. Vil straks prøve kajakhuset ;-)
Mvh
Buch

Anonym sagde ...

Nå surfline og kajakhuset er det samme. Jeg købte idag Camaro pagajen i carbon for 2500 i kajakhuset- lækker pagaj som jeg glæder mig til at prøve.
Mvh

Du syntes måske også om: