tirsdag den 29. september 2009

Danmark rundt med Uffe

Bogens forside
Uffe gør klar til afgang 26. maj 2007
Foto: © Uffe Witt
Uffe Witt - En Danmarkstur i Havkajak 2007
PDF-udgivelse, 2007 - 74 sider


Mange har forsøgt at ro Danmark rundt for at opnå det Rød-Hvide Bånd - Uffe Witt er en af dem. Og det er der kommet en rigtig spændende udgivelse ud af, som ligger frit tilgængelig på Havkajakroernes hjemmeside.

Det som gør hans historie rigtig sjov at læse er de mange detaljer han har med. Der er en udførlig beskrivelse af udstyret og rundt gennem hele beretningen bliver forskellige emner taget op og uddybet. En rigtig god måde at strikke historien sammen på. En anden ting som det er spændende at få indblik i, er hvilke overvejelser han gør sig undervejs bl. a. om hvilken rute han skal vælge.

Der er også rigtig mange sjove iagttagelser og anekdoter gennem hele beretningen. Mange af de steder han fortæller om, er også illustreret med kort og GPS spor. For hver dag er der selvfølgelig log med dagens etape og den samlede log. En sjov ting er at han har fotograferet sin GPS lige da den når op på 1000 km. Det er der vist ikke mange af os andre som kommer til at se på GPSen! For de rigtig nysgerrige er der faktisk en præcis positionsangivelse af alle de steder hvor teltet har været slået op undervejs - ganske sjovt.

Beretningen er ganske let at læse fordi den godt skrevet og bestemt med en stor portion selvironi undervejs. Uffe har desuden gjort sig den ulejlighed at krydre sin beretning med rigtig mange billeder hvilket er med til at gøre den interessant.

Beretningen, som fylder 5 MB, kan downloades her. Hvis du vil spare på dit printerblæk kan PDFen printes ud med to sider på hvert A4 ark - det kan sagtens læses alligevel.

oversigtssiden hos Havkajakroerne ligger der også mange andre spændende turberetninger, så det er bare med at komme i gang med at læse.

2 kommentarer:

Finn Birkely sagde ...

En utrolig inspirerende beretning. Man får virkelig lyst til, at komme ud og opleve naturen fra sin kajak.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Finn
Så er det da bare med at få kajakken i vandet og komme af sted ;-)

Hvis du vil hele vejen rundt om DK er det måske bedst at vente til næste sommer...

Venlig hilsen Helge

Du syntes måske også om: