onsdag den 10. juni 2009

Eftermiddagstur med Anders

Anders i fin stil fra Mossø ind i Gudenåen.

Man er heldigvis ikke blevet for gammel til at skære ansigter.
>> Flere foto

Jeg har længe lovet min ældste søn på 12 at han måtte komme med ud at ro kajak. Vi var af sted på en lille tur tilbage i 2007 og lige siden har han spurgt igen og igen om vi ikke snart skal på tur igen. Så nu skulle det endelig være - selv om vejrudsigten sagde lidt småregn.

Anders fik lov til selv at finde vej, så han havde både kort og GPS på dækket. Det var han faktisk ganske ferm til. Hver gang jeg spurgte ham kunne han præcist udpege det sted på kortet hvor vi var - det syntes jeg var flot. Vi startede ved Emborg Bro og roede ned til Klostermølle for at holde en pause og få noget varm kakao. Nu var bygerne heldigvis holdt op, så vi kunne sidde i tørvejr. Bagefter roede vi op mod Gammel Rye Teltplads for at spise aftensmad tilberedt på Trangia.

På vej derop ville jeg lige afprøve den bugserline som jeg har købt, selv om Anders protesterede - han var altså ikke træt! Men heldigvis er det stadig far som bestemmer. Det fungerede faktisk helt fint med linen, jeg monterede den gennem det forreste bærehåndtag, ned langs cockpit og monterede karabinhagen i det bageste bærehåndtag. Der var ikke problemer med at snoren gik i mit ror og linen med elastik gjorde at jeg ikke oplevede nogen ryk. Jeg trak ham kun lige ½ km for at tjekke om det hele virkede og det gjorde det.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og aften på vandet med knejten. Jeg syntes det er flot at han selv ror 8,6 km første tur i år. Da jeg sagde til ham at jeg syntes det var sejt at ro så langt på en debuttur sagde han bare: »Far, jeg er jo vant til at spille basket, ikke« og det kunne jeg jo ikke benægte. Basketarme eller ej - det var flot gået!

Anders er frisk på at tage en tur med overnatning senere i år - det er jeg selvfølgelig også...

Vejr: Let vind, overskyet, byger, fladt vand

Distance: 8,6 km

Fugle: Blishøne, toppet lappedykker, gråand, knopsvane, isfugl, fiskehejre, gråspurv, stormmåge, krage, bysvale, skarv, husskade, to rovfugle

1 kommentar:

kayakr sagde ...

Hej!

Vilken fin tur ni har haft. Det är spännande att följa danska kajakpaddlare också :)

Du syntes måske også om: