torsdag den 5. februar 2009

Kajaktræf 2009

Havkajakroernes træf for 2009 er nu nogenlunde på plads med datoer og steder planlagt. Hvis du ikke allerede er medlem af Havkajakroerne Danmark bør du virkelig melde dig ind. For det beskedne beløb af kr. 165,- er du medlem et helt år. En af de ting du bl. a. får ud af et medlemskab er muligheden for at deltage i nogle af de træf som foreningen arrangere. Jeg har en enkelt gang deltaget i deres efterårstræf på Fanø og det var en rigtig god oplevelse. Her i år vil jeg satse på at komme af sted nogle flere gange. Det er lykkedes mig at overtale fruen i huset til at få »kajakfri« i hele uge 31 så jeg kan komme med på sommertræffet. Hvis det ellers flasker sig vil jeg forsøge at komme til forårs- og efterårstræffene også. Men der er flere ting som lige skal falde i hak for at det kan lade sig gøre.

Vintertræf 13. - 15. marts
Træffet kommer igen i år til at ligge i Odder Svømmehal. Programmet byder bl. a. på rul for nye og øvede. Desuden kan ud komme til at stifte bekendtskab med disse specialiteter: kajak-ballet, kajak-crawl og »hold vejret« under vandet. Der er også et emne som jeg syntes lyder utroligt spændende, nemlig mentaltræning med kajakken som instrument. Hvis du ikke har planlagt andet i den weekend er dette træf en oplagt mulighed. Læs mere i denne PDF-fil.

Forårstræf 29. - 31. maj
Træffet kommer til at ligge i Flensborg Fjord på Store Okseø. Det er ganske tæt ved den tyske grænse, men om der bliver mulighed for toldfrie indkøb fra kajakken er nok tvivlsomt. Øen har været i offentlig eje siden 1982 hvor Miljøministeriet sammen med andre instanser købte øen. Der er nu offentlig adgang til øen som er et yndet udflugtsmål. Der er meget mere at læse i den folder som er lavet om øen. Faktisk har Store Okseø også sin egen hjemmeside. Selve træffet er ikke detailplanlagt endnu, men mon ikke der bliver mulighed for at lære nogle nye færdigheder i kajakken. Der bliver i hvert tilfælde rig lejlighed til at møde nye som gamle kajakvenner.

Sommertræf 25. juli - 1. august
Dette træf som strækker sig over hele uge 31 er i år placeret ved Nykøbing Sj. Havn. Her bliver garanteret rig mulighed for nogle spændende ture på Isefjorden. Der plejer også at være et formidabelt udbud af workshops og kurser. Jeg har taget ferie i den uge og håber på en rigtig spændende uge.

Efterårstræf 11. - 13. september
Efterårstræffet er i sagens natur ikke helt planlagt på nuværende tidspunkt. Men det bliver sandsynligvis afholdt et sted på halvøen Helgenæs. Så vidt jeg ved er der også flere udmærkede steder det kan lade sig gøre. Skov- og Naturstyrelsen har udgivet en rigtig god folder om halvøen. Kystlinjen er ca. 25 km - det vil være en udmærket tur at tage i løbet af weekenden. Slettehage Fyr og Ørby Klint vil være nogle af attraktionerne på sådan en tur. En anden fast tradition ved efterårstræffet er foreningens årlige generalforsamling som plejer at blive afviklet om søndagen.

Så hvis du endnu ikke er medlem af Havkajakroerne mener jeg at du bør melde dig ind. Det er billigt, du får adgang til et supergodt forum, et bibliotek, du modtager det superflotte medlemsblad »HavkajakInfo«, vistnok tre-fire gange om året og sidst men ikke mindst - du får mulighed for at deltage i nogle fantastiske træf og møde en masse søde kajakroere.

5 kommentarer:

Bent. sagde ...

Hej Helge. Fint med lidt roser til Havkajakroerne.
Man kan også få temmelig store tilskud i DGI. til kurser,f.eks i EPP. "f.eks er der er et EPP 3 til sommer i DGI", når man er medlem af Havkajakroerne. Lidt rodet men du forstå nok.
MVH.Bent.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Bent
Det lyder rigtig spændende. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har sat mig ind i hvad det nye EPP system indebærer, så jeg er vel pt. på EPP 0 niveau! Men det er altid godt at blive teknisk bedre. Har du lidt mere info om tid, sted og priser... Evt. et link.

Venlig hilsen Helge

Bent. sagde ...

Hej Helge.
På DGI's Hjemmeside. Kajak&kano -Kursus-Arrangementer- DGI- EPP3 kursus.
Det du har er ca. Epp2.
MVH.Bent.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Bent
Det vil jeg gå ind og kigge på. Er det noget som du selv har tilmeldt dig?

Venlig hilsen Helge

Bent. sagde ...

Ja Helge, både Niels Hoffmann og jeg selv er med til EPP3 i august.
MVH. Bent.

Du syntes måske også om: