mandag den 24. august 2009

Kryds togt

Dagens eneste pause blev bl. a. brugt til at vindtørre jakken.
Det er efterhånden længe siden jeg har været på vandet. Næsten 2½ måned for nu at være helt præcis. Grunden til den lange pause er en ligelig blanding af almindelig dovenskab, tre ugers ferie, tre ugers Tour de France i fjernsynet og en mindre operation.

Jeg startede ud fra Boulstrup Strand denne gang, bare for at prøve noget nyt. Det er et fint sted med nærmest ubegrænsede parkeringmuligheder på de store græsplæner. Da jeg var helt klar til at stige i kajakken fik jeg en svag fornemmelse af at jeg manglede et eller andet. Jeg havde glemt at tage pagajen ud af bilen inden fruen forlod stedet i bilen - ups. Heldigvis tog hun det i fint lige at skulle ud på en ekstra tur.

Da jeg kom i kajakken synets jeg den lå lidt dybere i vandet end den plejer - det er nok de ekstra kg der har sat sig på sidebenene i den slappe sommerpause. Det føltes også en anelse uvant at sidde i kajakken, men det var bare lige de første par km - så var alt ved det gamle. Her ved starten var vinden 5-6 m/s fra syd - så jeg roede selvfølgelig sydover! Vinden kom og gik hele turen igennem der var perioder hvor den næsten lagde sig for så at vende tilbage.

Jeg har ikke tidligere lavet kryds på over 2 km så benyttede turen til at udvide min horisont i den retning ved at lave et par stykker over 4 km. Det var Søby Rev-Kalsenakke og Gyllingnæs-Hjarnø og det gik fint i det gode vejr. Vinden var i SØ ved krydset over til Hjarnø så på det kryds var de højeste bølger hel dagen - hvis man altså kan kalde bølger på ½ m for høje. Det kan man vel nærmest ikke. Desuden var der et par mindre kryds.

Nede langs Hjarnøs østkyst var der rigtig mange digesvaler på lerskrænterne ellers var det ikke mange fugle jeg ellers iagttog i dag. Turen i dag sluttede ved Sondrup Strand inde i Horsens Fjord hvor fruen måtte ud på endnu en tur.

Da nu krydsene gik fint vil jeg nok øge distancen næste gang. Nu må vi se hvad resten af sæsonen byder på...

Vejr: Let til jævn vind, lidt skyet, nogen bølger, ½ m enkelte steder

Distance: 33,3 km

Fugle: Ederfugl, stormmåge, sildemåge, digesvale, skarv

6 kommentarer:

Pouls kajakblog sagde ...

Velkommen tilbage på vandet

Helge Helligsøe sagde ...

Mange tak - nu er det så bare med at få roet nogle kg af!

Venlig hilsen Helge

Karina sagde ...

Ja og husk at blogge om dine ture. Dine indlæg har været savnet :)

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Karina

Det skal jeg nok blive ved med...

Venlig hilsen Helge

Bent. sagde ...

Hej Helge, godt at læse du er på vandet igen.
Du glemte din pagaj, har du ikke en reserve?
Det er jo meget værer, at mangle pagajen midt på et kryds, nu du er begyndt på at krydse, Husk reserven.
Man kan ikke blogge hvis man bliver på vandet.
Vi ses på vandet.
MVH. Bent.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Bent

Jeg har et par pagajer ud over min Werner, men har dem godt nok aldrig med ud. Det er måske dumt.

Men på den anden side giver jeg nærmest af princip ikke slip på min pagaj (som forøvrigt flyder på vandet). Selv når jeg træner selvredning er det endnu ikke »lykkedes« mig at miste min pagaj. Så jeg er egentlig rimelig tryg ved den praksis.

Venlig hilsen Helge

Du syntes måske også om: