lørdag den 6. marts 2010

Næsten ingen is - og høj himmel

Kajakken på land nede på Gylling Næs

Prijon og Werner er som sædvanlig godt selskab

Varm kakao, loganbrød og grødis i vandkanten

>> Flere foto

I går var jeg var rundt for at se lidt på isforholdene i mit daglige rovand - og det så fantastisk ud. Jeg var dog lidt nysgerrig efter hvordan det så ud fra Hou og ned til Horsens Fjord - så det var oplagt at lægge dagens tur den vej.

Jeg starter ud syd for Hou havn og tager turen uden om Søby Rev. Der er selvfølgelig lidt is inde på revet, men slet ikke så meget som jeg havde forventet. Jeg var dog ikke derinde, men det så ret isfrit ud. Omme på den anden side var der dog en del is og grødis ovre ved Gyllingskov. Jeg har lavet et kort som viser hvor der var is i dag.

Turen er rigtig flot med al den sol og den frostklare luft. Jeg har mest vinden i ryggen på turen ud så det er dejligt varmt. Normalt ville jeg ikke starte en tur med at ro med vinden og så tage den mest besværlige tur på tilbagevejen. Men vinden var nordlig, så hvis jeg skulle have gjort som jeg plejer, var det blevet en tur fra Hou og op langs de dødssyge sommerhusområder - der skulle noget andet på nethinden i dag bestemte jeg mig for. Heldig vis tog vinden også af i løbet af dagen, så alt i alt var det en udmærket disposition.

Jeg holder en pause nede ved Gylling Næs efter ca. 12 km og ligger lidt og slapper af på mit liggeunderlag med et par skibukser under nakken. Det er sgu da livet. Inden jeg fortsætter får jeg også lige noget varm kakao og et næsten nybagt loganbrød. De kan jo holde sig 2-3 måneder med den rette opbevaring - så det kan stadig kaldes nybagt.

Hjemad ror jeg med ryggen mod solen og med næsen op i vinden - så der var ikke brug for solbriller på denne del af turen - som for øvrigt var årets første tur med solcreme og læbepomade med solfaktor. Det er meget snart forår!

Vejr: Let vind, mest fladt vand, frost, høj sol, en smule is

Distance: 24,4 km

Fugle: Skarv, hættemåge, strandskade, blishøne, knopsvane, gravand, stormmåge

2 kommentarer:

The Seven Settlements Kayak Expedition sagde ...

Great photos Helge!

Helge Helligsøe sagde ...

Hi Chris

Thanks.

Well, and thanks to Photoshop too! Pics rotated, horizon straightened out with the Lens Correction tool and sharpness added in LAB mode.

I'm happy with Olympus µ725 SW - i think it's a great camera. And solid too. I too got at new Nikon SLR, but i don't use that in these cold conditions - not in the kayak anyway.

Best regards Helge

Du syntes måske også om: