mandag den 12. april 2010

Nyt dansk kajakblad på banen

Så er Danmark blevet beriget med endnu et seriøst kajakmagasin, nemlig Dansk Kano & Kajakforbunds nye satsning: Magasinet kano & kajak. Indtil nu har der kun, på dansk, været HavkajakInfo som udgives af Havkajakroerne.

Jeg tegnede mest abonnementet for sjovt, uden at have de helt store forventninger til det. Men jeg må sige at jeg er blevet positivt overrasket. Det meste af stoffet er faktisk rigtig spændende - også de artikler der omhandler elitegrenen. Det er egentlig ikke, som udgangspunkt, noget som overhovedet interessere mig, men artiklerne har en tilpas længde og er godt skrevet. Så jeg læste det faktisk alligevel.

For havkajakroere er der også en del spændende stof. Først og fremmest en stort opsat artikel om Erik. B. Jørgensens vintertur Danmark rundt - den strækker sig over ikke mindre end 12 sider, med en masse lækre foto. I forlængelse af dette er der en portrætartikel af det nye danske kajakmærke ArrowPlay - det var sådan en kajak Erik brugte på sin tur. Der er også et fint preview omkring Sea Challenge Fyn som vil interessere mange havkajakroere. Men alt dette stof var også med i HavkajakInfo 34/Marts 2010. Det kunne se ud som om de også læser det på redaktionen.

Der er også blevet plads til lidt grejtest. Garmin 310xt, der er afløseren for de gamle Forerunner modeller, bliver grundigt testet - blandt andet tre døgn på bunden af et akvarium! Desuden testes en nyudviklet vinter-rohandske fra Max-Kayak som faktisk ser ret god ud. Det er rart at se at der bliver gået grundigt til værks i begge tests - både fordele og ikke mindst ulemper bliver listet op. Prisværdigt.

En ting ved bladet jeg er meget forbavset over er fraværet af reklamer. Kun 1,5 % af bladet er dækket af betalte reklamer - det er forbavsende lidt. Til sammenligning var procenten i seneste nummer af HavkajakInfo 6,3. Det nye magasin er på 68 sider og er selvfølgelig 4-farve tryk hele vejen igennem.

Det er spændende om de kan holde den fine stil og balancen mellem elite- og breddestoffet. Hvis det lykkedes for forbundet og redaktionen har de fundet en ny fast læser. For dem (fx sådan en som mig) som ikke er medlem af en kajakklub og får magasinet ad den vej, er der mulighed for at tegne et abonnement direkte hos forbundet. Prøv selv om du kan finde ud af hvor du tegner et sådan abonnement på Danmarks grimmeste hjemmeside - det er ikke let! Men det er beværet være hvis det lykkedes.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: