onsdag den 21. april 2010

Topografiske kort over Danmark fra Garmin

Så er det langt om længe blevet muligt at købe detaljerede topografiske kort over Danmark til din Garmin.

Kortene er baseret på Kort- og Matrikelstyrelsens materiale og det tyder på en rigtig god kvalitet. Det er de helt fine 1:25 000 kort som er forlægget, så der må være fantastisk mange detaljer. Jeg har selv et kort fra Geodætisk Institut over mit lokalområde, i det målestoksforhold, hængende - selv små stier og nærmest ikke eksisterende ruiner i landskabet er med. Desuden er alle søer i Danmark der er store nok til at man gider sætte en kajak i vandet er med på kortet selvfølgelig også søerne i Gudenå-systemet. Der er endda dybdekurver på disse søer. Det er der selvfølgelig også i havområderne, men der er ikke bøjer og sejlrender som ellers er med på søkort.

Topo Danmark kan anvendes på alle de Garmin-modeller der kan vise kort, men de er dog optimeret til Dakota og Oregon modellerne. Hvis du vil være sikker på om det kan bruges i din Garmin så gå ind på deres hjemmeside og find præcist din model - der vil så stå om kortet kan bruges til den eller ej. Det kan leveres på enten DVD eller sd-kort som blot sættes i selve GPS’en - mon ikke de fleste vil finde det sidste mest attraktivt.

Topo Danmark er i handlen den 1. maj og kommer til at koste 1499,- kr. Det eneste sted jeg har set at de allerede kan bestilles nu er hos Marinetorvet. Men SpejderSport har den også - det kan bare ikke bestilles endnu.

1 kommentar:

Thorbjørn Vang Søndergaard sagde ...

Rettelse: Det er ikke topografisk kort 1:25.000, der er forlægget for de nye Garmin topokort, men endnu bedre: Nemlig Kort10 (tidl. TOP10DK), der er vektorkort med en detaljeringsgrad der svarer til 1:10.000 - samme målestok som mange O-løbskort er lavet i. Vi snakker altså super detaljeret!
Jeg har dog desværre ikke selv haft lejlighed til at prøve den nye Garmin-udgave endnu, men jeg kender til kortgrundlaget fra arbejdssammenhæng.

Du syntes måske også om: