tirsdag den 7. juni 2011

Få en speciel oplevelse i kajakken

Kajakroere inde i værket »Sky« af Marianne Jørgensen (Foto: Anders Hede)
Der er, den næste lille måneds tid, mulighed for at få en oplevelse i kajakken som er lidt ud over det sædvanlige. Det er udstillingen Sculpture by the sea, der åbnede den 2. juni 2011 og holder åbent frem til den 3. juli, der giver denne mulighed. Udstillingen er i Aarhus, nærmere bestemt i området fra Tangkrogen ud til til Ballehage. Langt de fleste skulpturer står selvfølgelig inde på land, men mange er så store at de fint kan ses fra vandet og en del, som fx den på fotoet, står faktisk ude i vandet, så man kan komme helt tæt på.

Udstillingen består af 65 værker af kunstnere fra hele verden og ud fra det lille kig jeg har haft fra en bilrude og det jeg har set i pressen, ser det yderst lovende ud. Mange af værkerne forholder sig direkte til det faktum at de er opstillet ved havet og ifølge flere af anmelderne er det de mest vellykkede. Men tag selv derud og kig med. Ro en tur rundt i skulpturene, men tag også en pause og se dem fra land.

Hvis du selv vil ro i egen kajak og vil kombinere besøget med en lidt længere tur, er der mulighed for også at komme forbi den smukke kyststrækning med skovene lige syd for Aarhus. Det er et af de flotteste steder at ro omkring Aarhus - tro mig, jeg har roet alle de andre steder også.

Hvis du vil ro 12 km i alt kan du sætte i ved Moesgård Strand. Her er gode parkeringsmuligheder, kiosk og offentlige toiletter. Der er en stykke at bære kajakken og en lille stigning, men ikke noget særligt. Jeg vil dog ikke anbefale at man bruger trappen, brug nogle af stierne i stedet. Hvis du har mod på en lidt længere tur på knap 20 km, er Mariendal et godt sted at starte. Her er der mulighed for at parkere direkte ved vandet, men der er ingen faciliteter af nogen art.

Hvis du ikke selv har en kajak, men gerne vil opleve kulturen i vandet alligevel, har DGI Østjylland et rigtig godt tilbud. De kalder arrangementet »Sculpture by the Sea - view from the sea«. Her er der mulighed for at komme med på en fælles tur i lånte kajakker. Disse ture afholdes den 19. og 26 juni samt den 3. juli. Det er der meget mere at læse om det på deres egen hjemmeside. Men der er kun 35 kajakker til rådighed, så jeg tror det er noget med at skynde sig med tilmeldingen.

Glæd dig til en anderledes oplevelse på vandet - husk af kunst er godt for sjælen og en vigtig del af livet. Jeg skal selv med familien ud og se udstillingen engang i pinsen og vil senere ud og se det hele fra kajakken.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: