mandag den 15. december 2008

Svenske drømmerier

Sidder du her i vintermørket og drømmer om sommerroning i Sverige, så har Orust Kajak lavet alle tiders værktøj til at drømme lidt mere konkret med. De har lavet en oversigt i Google Maps over en pokkers masse teltpladser i det vestlige Sverige. Området dækker næsten fra Göteborg og op til den norske grænse. Ud over teltpladser er der også markeringer af andre overnatningsmuligheder i området fx Vandrerhjem hvis man er mere mageligt anlagt. En masse steder med forholdsvis lette overbæringer er også markeret på kortet, selvfølgelig med en beskrivelse af forholdene på stedet.

Hvis du klikker på de enkelte teltpladser får du koordinaterne til at taste ind i en GPS, et lille kort over området samt en kort beskrivelse af pladsen. Det er simpelthen et genialt værktøj. En anden mulighed er at åbne kortet i Google Earth. Så er der faktisk mulighed for en ret god turplanlægning, her er det jo muligt at opmåle forskellige dagsetaper med måleværktøjerne i Google Earth.

De håber selvfølgelig på at du vil blive så bidt af området at du tager en tur derop. Derfor er det også muligt at købe en trykt udgave af kortet. Her er dette store område dog delt ind i tre hæfter til hver 100 SKR.

Bliv nu ikke siddende for længe oppe og planlæg næste års sommerferie!

9 kommentarer:

Pouls kajakblog sagde ...

Inden vores tur rundt om Tjørn, lagde jeg koordinater på lejrpladser ind i en Legend GPS. Desuden medbragte vi plastlaminerede beskrivelser af pladserne (downloadede) med fx oplysninger om hvilke vindretninger der er læ for. Vi valgte undervejs pladser og fandt dem uden probelemer. På flere af dem var der mulighed for at slippe af med affald plus små bygninger med "das". En fin service fra Orust Kajak.

Axel sagde ...

Fin Fin ide Orust Kajak har lavet, laver selv noget ligende i en "light" udgave til SKN om "vores" rovand i og omkring Struer, men pr erfaring ved jeg det tager tid, så dem der skal ro i sverige er det virklig godt, anbefaleat bruge det "elektroniske kort", har tidliger brugt ligende måde pr gps i tyskland da vi gik i skovene.

Axel sagde ...

Ps. er ikke udgivet på SKN,s side men er mit nye vinter arbejde.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Poul
Ja, man må sige at det er noget af en gratis service fra deres side. Og at den er yderst brugbar er du jo et godt eksempel på. Jeg vidste faktisk ikke at du havde været deroppe.

Hej Axel
Du får da vist nok at se til her i vinter - jeg tænker på at du også har nævnt at du vil i gang med at bygge kajak. Men det er altid rart at have noget at rive i.

Pouls kajakblog sagde ...

Jo, da. Tjørn rundt http://poulskajakblog.blogspot.com/2008/09/tjorn-rundt.html

Axel sagde ...

Kajak byggeriet er udsat lidt , da vi skal flytte i andet hus fi januar,,!!! desværre for kajak projektet

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Poul
Det er da pinligt at jeg har overset det indlæg på din blog. Det ser faktisk rigtigt spændende ud - fedt med de mange billeder. Jeg har ikke lige tid til at læse det grundigt lige nu - man jeg har gemt linket.

Hej Alex
Synd at byggeprojektet bliver udskudt - men så har du jo bedre tid til projektet med SKN. Det kan vi andre så få glæde af!

Steffen sagde ...

Hej Helge
Kan virkelig anbefale de 3 små hefter. Der er i A5 og gode at have med, også når man skal improvisere.
Har været på adskillige af dem på omkring Orust, Fjällbacka og Strömstad.
Men dyrk lige luftfoto også at lejrpladserne på Eniro.se som har detaljerede foto af skärgården.

Steffen

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Steffen
Hvis jeg skal derop vil jeg også købe hæfterne - jeg har noget med rigtige kort. Og som du skriver, kan man jo ændre på sine planer.

Det er nogle utroligt flotte og professionelle fotos på eniro.se, det er som at være der selv - næsten...

Du syntes måske også om: