torsdag den 4. december 2008

This Is The Sea 3

Foto: En rigtig barsk kajaktur i Antarktis - det er der ikke meget sommer over!

Justine Curgenven - This Is The Sea 3
Crackle TV, 2007 - 129 min.


Det her er klart den bedste af de kajakfilm fra Justine Curgenvens hånd som jeg endnu har set - og denne gang på langt over to timer. Heraf er ca. 1½ time med fire rigtig gode turberetninger. Og til en forandring er musikken som ledsager indslagene faktisk udmærket. Der er virkelig sket en utrolig positiv udvikling siden den første udgivelse.

Det længste og mest spektakulære indslag er med tre garvede australske kajakroere som ror på Antarktis. De ror 800 km i bidende kulde med de utroligste forhindringer. Grødis som pakker så hårdt at det ikke er muligt at få ro med kajakkerne - de prøver ganske vist - men det kan ikke lade sig gøre. Det ender med at de må bruge en hel dag på at bære alle tre kajakker hen til et sted hvor isen er pakket mindre hårdt. De finder også ud af hvor kold man bliver hvis man får vand ind i tørdragten. Det er faktisk dødsensfarligt på de breddegrader, hvis man ikke får skiftet sit tøj hurtigt. Ud over disse og nogle flere dramatiske elementer er der også mange flotte naturscenarier. Et af de steder hvor gruppen slår lejr sammenligner en af deltagerne det dog med Mordor, kendt fra Ringenes Herre. Der er også mange klip med sæler, søløver, delfiner, hvaler og pingviner - det er jo sydpolen. Kan ses igen og igen!

Det andet indslag jeg vil fremhæve er det om en 18 dages tur rundt om Færøerne. Justine og hendes kæreste tager turen i noget mildest talt blandet vejr. En nat blæser det så meget at deres telt går i stykker. Et af problemerne ved at ro på Færøerne er at det er så få steder det er muligt at komme på land - men belønningen er den utrolige kystlinje som nogle steder tårner sig 800 meter over havoverfladen. Fantastisk tur som bliver flot skildret på næsten en halv time.

Der er også et kombineret portræt- og turafsnit med den newzealandske kajaklegende Paul Caffyn. Han er nok en af de kajakroere som har roet de fleste og længste ekspeditioner i verden. Han har rundet: New Zealand, Australien, Japan, Alaska, Storbritannien og Ny Kaledonien. Der er både nutidige klip og interview og en del stilbilleder og klip fra nogle af hans mange fabelagtige ture. Et skønt indslag med en af kajakverdenens sande pionerer. Han siger i interviewet at det eneste han fortryder, er at han ikke har taget mange flere ture!

Endeligt er der et rigtig godt indslag fra Shetlandsøerne hvor en større gruppe er på tur. Masser af flotte klip fra bl.a. en tur ind i nogle vandfyldte grotter. Indslaget afsluttes med Justine og kærestens 23 km lange kryds over til øen Foula. Hjemturen glemmer de sikkert ikke lige foreløbige - se selv hvorfor...

Desuden er der selvfølgelig det smukke indslag med de rå havfruer Cheri og Freya som viser fantastiske rul og forbavsende kajakakrobatik og en sjov test af dobbeltkajakker - også kaldet en skilsmissekajak. Det her er noget som ligner den perfekte kajakfilm. Gad vide om This Is The Sea 4 kan være bedre end denne - der er i hvert tilfælde noget at leve op til.

Filmen indeholder:

  • Introduction
  • Scottish Races (lokalitet, whirlpool)
  • Paul Caffyn (portræt, turberetning)
  • Rolling with Cheri and Freya (portræt, rul og kajakakrobatik)
  • Double Trouble (reportage, dobbeltkajakker)
  • The Faroe Island (turberetning)
  • Surfing New Zealand (lokalitet, surf)
  • The Shetland Islands (turberetning)
  • Seakayak Cartwheel (lokalitet, bølger)
  • Epic in Ice - Antarctic Kayak Odyssey (turberetning)

2 kommentarer:

Axel sagde ...

Dejlig du kunne bruge filmene, og du endeligkunne "nyde" en film fuldt ud.

Mvh Axel

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Axel

Jeg gælder mig til at få tid til at se og anmelde de to sidste...

Du syntes måske også om: