søndag den 13. december 2009

Hvad vesten gemmer på...

Når jeg ror har jeg altid min NRS svømmevest på - også på lavt vand om sommeren. Det er simpelthen blevet en vane, som det sikkert er for de fleste roere. De ting jeg har med i vesten er også fast inventar. Denne vest er den tredje jeg ejer og jeg er rigtig glad for den selv om den efterhånden har 2½ år på bagen.

Der er rigtig mange justeringsmuligheder på vesten - en over hver skulder og to justeringer i hver side rundt om livet. Vesten sidder perfekt både om sommeren hvor jeg kan ro blot med en T-shirt og om vinteren med mange lag tøj på. Lukningen er en lynlås som har en sikring i toppen så den ikke kan glide op og en desuden er der en justerbar spænderem nederst. Der er også et beslag på både front og ryg til montering af forskelligt udstyr. Jeg har flere gange overvejet en kniv til fronten men har ikke lige fået den købt endnu. Desuden er der et par store lommer med velcrolukning på front. I den venstre lomme er der en elastik hvor jeg har monteret en karabinhage til fløjte og mobiltelefon.

Det vigtigste sikkerhedsudstyr er min mobiltelefon som ligger i et vandtæt etui. Det er en simpel, men stabil model telefon som jeg udelukkende anvender til kajakbrug. Tasterne er nemme at betjene gennem det vandtætte etui. Hvis jeg på et tidspunkt skulle udskifte den, bliver det med en eller anden pensionistmobil med store taster - den vil være endnu lettere at anvende end den nuværende. Jeg har valgt at have den i lommen på vesten, selv om jeg har set mange som har den liggende på fordækket. For mig giver det tryghed at vide at jeg kan få fat i telefonen selv om jeg skulle komme væk fra kajakken. Det er specielt vigtigt fordi jeg jo næsten altid ror alene. Hvis man ror flere sammen kan jeg godt se at det ikke er helt så vigtigt.

Øverst i den lomme hvor telefonen ligger er også mine læsebriller, som jeg bruger hvis jeg skal nærlæse kort undervejs. Læsebrillerne bliver jævnligt udskiftet - det er begrænset hvor meget saltvand de kan holde til - men jeg plejer at købe en håndfuld når de er på tilbud til 20 kroner. I elastikken i samme lomme sidder en fløjte, som jeg aldrig har haft brug for - men den virker, jeg har lige tjekket.

I den anden lomme er det jeg heldigvis oftest bruger, nemlig mit vand- og stødtætte Olympus µ 725 SW. Det er et perfekt kamera til kajakbrug selv om der dog er et par ting jeg godt havde set anderledes. Jeg savner fx at kameraet kan huske hvisket program man sidst har anvendt, eller bare at det var muligt at vælge at kameraet som standard startede i et af programmerne. Jeg anvender oftest naturprogrammet når jeg fotografere fra kajakken. En anden funktion som ville være god var en lydindikation når kameraet flugtede med horisonten, jeg ved ikke om der er nogle kameraer der har det, men det ville være fedt for en kajakroer. Kameraet er selvfølgelig klikket på vesten med en karabinhage.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: