onsdag den 6. januar 2010

Følg med Danmark Rundt - endnu et vinterforsøg

Så er det igen tid for et dristigt forsøg på at ro Danmark rundt - om vinteren. Sidste forsøg som jeg kender til, var Ane Mølgaard og Peter Bondesen som gjorde forsøget tilbage i 2007. De ændrede dog hurtigt planer pga. dårligt vejr, men fik alligevel en flot tur ud af det.

Den 34-årige fynbo Erik B. Jørgensen, som nu er rigtig godt i gang med at komme rundt, har en god baggrund for at bevæge sig ud i vinterkulden. Han er nemlig tidligere Sirius mand og har været syv år i Jægerkorpset. Du kan følge hans færden på hans blog Kom Ud, hvor han hver dag skriver en detaljeret beretning. Og for sådan ene detaljefreak som mig er det dejligt at han skriver både nuværende position, dagsdistance, rotider og en udførlig vejrberetning. Der er som regel også et billede med hver dag. Positionen kan i øvrigt klippes og kopieres over i GoogleEarth så du kan se præcis hvor Erik befinder sig.

Det er dejligt at Erik laver nogle lange beretninger hver dag - det er tydeligt at han selvfølgelig er fokuseret på at nå målet, men det virker også som om han er opmærksom på at selve processen og oplevelsen her og nu er vigtig. Derfor er hans blog rigtig interessant at følge. Hvordan var turen ud gennem brændingen, hvad er der af dyre- og fugleliv omkring ham, alt det forbandene frosne sand overalt, den varme pizza i munden - vi får det hele ind under huden - tak for det Erik...

At gennemføre en mission som denne kræver ufattelig meget, men er der nogen som kan gøre det burde Erik have de bedste forudsætninger. Erik tog af sted fra Vidå Sluse mandag den 28. december kl. 10:55 (det er dejligt med detaljer!) og har afsat 45 dage til turen rundt. Tidligere har syv personer erhvervet det Rød-Hvide bånd ved at gennemføre en kajaktur Danmark rundt - alle de gennemførte ture har været været i sommermånederne.


Der er ikke mange detaljer på hans blog om hvilke overvejelser han har gjort sig, hvordan han har forberedt sig og heller ikke meget om det udstyr han bruger. Dog nævner han at det er den danskproducerede Arrow Play kajak uden ror han er af sted i.

Tilbage står kun at ønske et kæmpestort HELD OG LYKKE med turen herfra.

PS: Politikken har en artikel om turen på deres hjemmeside. De skriver fejlagtigt at dette er det første forsøg på at vinde det Rød-Hvide bånd i vintermånederne. Det er ikke korrekt som det kan ses øverst i dette indlæg.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: