fredag den 22. januar 2010

Følg med rundt om det østlige USA

Længste, koldeste, modigste eller ... - glem alt om det! »Portage to Portage Paddling Project« handler om noget helt andet.

Der er mange af de kajakture der bliver blogget om på nettet som på en eller anden måde går efter hæder, rekorder eller personlig grænsesøgning. Det er sådan set fint nok med mig - det er altid sjovt at følge med i og det er garanteret givende for den eller de personer som udfører disse bedrifter.

Men det er nu alligevel befriende at finde endnu et kajakprojekt på nettet som har et helt andet udgangspunkt. Denne tur rundt om hele det østlige USA indbefatter både roning på floder, den mexicanske golf, Atlanterhavet og de store amerikanske søer. Jake Stachovak, som det drejer sig om, skriver selv at han ikke vil kalde sin tur en ekspedition. Det handler mere om at komme rundt og se en helt masse undervejs, mere end det handler om at søge grænser, selv om det dog er en tur på ikke mindre end 8.000 km.

Jake Stachovak startede turen den 6. december 2009 i Portage i staten Wisconsin og er på nuværende tidspunkt kommet til Florida. Så vidt jeg kan se har han også planer om at besøge Key West hvor en af mine yndlingsforfattere, den legendariske Ernest Hemingway boede i mange år. Han har blandt andet skrevet de fantastiske bøger, Solen går sin gang (1926), Hvem ringer klokkerne for (1940) og ikke mindst Den gamle mand og havet (1952). Men det er et sidespring.

Portage to Portage Paddling Project har en rigtig informativ hjemmeside med alt om manden, udstyret, masser af kort og selvfølgelig en blog som bliver opdateret dagligt. Du finder bloggen gemt lidt af vejen ude under fanebladet »more...«

Jeg er desværre først blevet opmærksom på turen nu på dag 47 (efter ca. 2.200 tilbagelagte kilometer), så der er mange dage at læse op på endnu. Men det er godt skrevet.

God fornøjelse til Jake med eventyret på de sidste 6000 km.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: