lørdag den 27. februar 2010

En konkurrent til HavkajakInfo?

I foreningen Havkajakroerne i Danmark, som jeg er medlem af, har vi vort eget medlemsblad der hedder »HavkajakInfo«. Det er et superflot magasin som specielt henvender sig til folk som er interesseret i havkajak. Det udkommer fire gange om året - hvis der er stof nok. Det er endnu ikke muligt at tegne særskilt abonnement på bladet, den eneste mulighed er at melde sig ind i foreningen. Men det koster kun kr. 165 om året og der er ingen forpligtelser. Hvert blad koster på denne måde kr. 41,25 inclusiv forsendelse.

Her omkring 1. marts får vi så en konkurrent på bladmarkedet. Man kunne vel kalde det en kolosalt velvoksen storesøster. Dansk Kano og Kajak Forbund (de har Danmarks grimmeste hjemmeside) søsætter nemlig bladet »kano & kajak magasinet«. De beskriver selv bladet således:
Magasinet er et livsstilsmagasin for kano og kajak entusiaster. Indholdet vil blive historier om eliten, kap, surf, fos, kano, hav, interviews, rejser og destinationer, grej, gear, test, internationalt stof, fagindlæg, kalenderstof, debat og læserindlæg plus masser af billeder. Indholdet indbyder også almindeligt friluftsinteresserede til at læse med. Magasinet bliver fast på 64 farvesider og vil have et format, der er lidt mindre end A4.
Det nye ved deres blad er at det nu er muligt for ikke medlemmer at tegne abonnement på bladet. Det koster kr. 219 for et årsabonnement, hvilket svarer til en stykpris på kr. 36,50. De har sikkert bevidst lagt sig en smule under vores pris, mon ikke.

Jeg har lige tegnet et abonnement, det bliver spændende at se hvad de har at byde på. Man kan jo ikke ligefrem sige at det vrimler med danske kajakmagasiner. Der er vel heller ikke plads til andre end de to - hvis der er plads til begge i det lange løb. Det kan godt være at kampen om reklamekronerne på kajakmarkedet er slut med DKF’s nye initiativ. Deres magasin udkommer trods alt i et oplag på 120.000 eks., mod vores 1.700 eks. Det er jeg bange for at annoncørerne vil se på som et yderst vigtigt argument. Jeg håber og tror dog at der er plads til begge blade. Det er bare rigtig ærgerligt at vi ikke fik vores ud til en bredere kreds, som det var på tale på et tidspunkt.

Der var forresten et udmærket forsøg på at stabel et andet magasin på benene for nogle år siden, nemlig Kajak Magasinet, men det udkom kun med to numre så vidt jeg ved. Jeg var så heldig at have et helsidefoto på en af deres forsider og en lang historie med inde i bladet. Jo, jo - man har været i medierne!

I vore nabolande har de også nogle flotte kajakmagasiner, Norge har padling og Sverige har Nya Padling.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: