søndag den 28. februar 2010

Endelig er Hayley Shephard klar til South Georgia

Crewet kikker på mens Hayley gør klar til afgang.

Så er Hayley Shephard langt om længe klar til sit forsøg på at ro solo rundt om South Georgia. Jeg har tidligere omtalt hendes ekspedition mere udførligt her på bloggen.

Uheldigvis har hendes ekspedition været ramt af en del forsinkelser. Først og fremmest fordi skipperen på følgeskibet, som også står for transporten til South Georgia, kom ud for en ulykke undervejs fra Argentina. Derfor måtte de søge havn på Falklandsøerne for at få hospitalshjælp til skipperen Greg. Det viste sig desværre at han ikke var i stand til at fortsætte turen. På et tidspunkt så  det faktisk ud til at forsøget måtte aflyses og i stedet erstattes af en tur rundt om Falklandsøerne. Men heldigvis lykkedes det teamet at finde en ny skipper og turen kunne efter store forsinkelser fortsættes.

Da hun så endelig kommer frem til startstedet King Edwards Point og pakker sin helt nye specialbyggede Looksha IV Necky kajak ud er den desværre meget beskadiget under transporten - hvor uheldig kan man være? Det lykkedes heldigvis at få udbedret skaderne på stedet, men det betød jo yderligere forsinkelse med ekspeditionen. Nu - efter lang tids forsinkelse - er Hayley klar til at tage af sted. Det bliver sikkert i morgen.

Det er »Northanger« som ejes af Greg Landreth og Keri Pashuk der er hyret som følgeskib. Det er det samme skib om blev benyttet af holdet bag den første kajakekspedition rundt om øen. Her var Greg og Keri også en del af crewet.

Ifølge den oprindelige plan skulle ekspeditionen være startet den 22. januar - men den starter altså først i morgen. Følg hendes tur i kajakken på hendes blog. Det bliver garanteret spændende. Hun starter fra King Edwards Point (KEP), lige som teamet bag  den første ekspedition.

Du burde også besøge South Georgias officielle hjemmeside, den er spækket med information om øen. Snyd ikke dig selv for de utroligt flotte 380° panoramafoto fra forskellige lokaliteter på øen. De ligger under menupunktet Photographs/panoramas (flash påkrævet).

UPDATE: Turen er startet. Læs selv her.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: