onsdag den 4. maj 2011

Svensker på kajajeventyr i Norge

Barbro Lindman - Kajakäventyr längs norska kusten
Vildmarksbiblioteket, 2008 - 160 sider

Nu mens Erik B. Jørgensen er på vej langs den norske kyst er det jo oplagt med en omtale af en bog skrevet af en der tog den samme tur. Det er svenskeren Barbor Lindman (kaldet Babs) der i sommeren 2005 brugte 78 dage på at ro de 2.835 km som der er langs norges kyst.

Hun startede, ligesom Erik, helt oppe ved den norsk-russiske grænse og tog så turen helt ned til Strömstad sydøst for Oslo. Selv om det er en solotur er hun ikke alene de måneder. Hun møder mange mennesker de steder hvor hun overnatter eller holder pause og beskriver generelt nordmændene som meget gæstfrie.

Bogen er nærmest opbygget som en dagbog, hvor der for hver dag er opregnet start- og slutsted, distance, vejret og ting der var specielle for dagen. I selve teksten er der så en meget mere udførlig beskrivelse af hvad der sker under turen. Ting som går galt, lidt om grej ind imellem og rigtig mange fine naturbeskrivelser. Hun går meget i detaljen med de specielle farer der er ved at ro omkring de rigtig mange norske fjorde. Hvilke problemer der kan være med vinde og tidevand osv.

Ud over det indeholder bogen også en masse tanker som hun gør sig undervejs: om livet, om hvad turen gør ved hende og lidt om årsagen til at hun overhovedet tog afsted. Det er bestemt spændende afbræk i den generelle beskrivelse af rejsen - det løfter bogen op på et andet plan, efter min mening.

Bogen er spækket med flotte foto fra turen og indeholder som bilag bl.a. en komplet udstyrsliste og ti gode råd hvis man selv planlægger at tage på en længere solotur.

Bogen er skrevet på svensk, men er let nok at læse for en tålmodig dansker som mig. Jeg rakte dog nogle få gange ud efter min dansk-svenske ordbog hvor der var ord der ikke umiddelbart gav mening. Bogen er bestemt værd at læse - fin underholdning for kajakroere.

Bogen kan købes hos adlibris.com for 126 kr. + levering.
Den kan også bestilles til lån vis bibliotek.dk.


2 kommentarer:

Peter sagde ...

Hej Helge!

Jag fann din blogg igår. Mycket trevlig läsning! Jag kommer fortsätta läsa om kajakpaddlingen i Danmark hos dig. Barbro Lindmans bok är mycket trevlig. Hon är också en väldigt bra person.

Jag har en blogg också: www.kayakr.net

hilsen fra

Peter

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Peter

Tak for det.

Jeg læser også med stor fornøjelse din blog - den nye er superflot. Specielt dine mange flotte foto er jeg imponeret over. Jeg har lavet en omtale af kayakr.net i dette indlæg:

http://kajakbloggen.blogspot.com/2011/05/mange-nye-kajakbloggere-fra-hele-norden.html

Venlig hilsen Helge

Du syntes måske også om: