mandag den 27. juni 2011

De gode gamle kajakdage

Karen Kjærgaard - Kajak- og landliggerlivet ved Rungsted Kyst Kongevejens Mediehus, 2011 - 44 sider

»En fortælling om opblomstringen af kajaksporten ved Øresundskysten i 1920’erne og det ubekymrede strandliv ved Rungsted fiskerleje før krigen, med landliggere, badehotel, ture til Hven, grønlændervendinger, unge mænd i badedragt, drenge i matrostøj, herrer med stok og damer med klokkehat.«

Således indledes omtalen af bogen på dennes bagside. Det er en sjov lille bog spækket med unikke gamle billeder fra en kajakklub der ikke længere eksisterer, nemlig Rungsted Kajak-Klub. Klubben eksisterede fra 1923 til 1947. Der blev dog, i 2002, stiftet en ny kajakklub i Rungsted der tog navnet Rungsted Kajakklub - uden binde-stregen fra den gamle klub.

Det sjoveste ved bogen er helt klart de spændende foto af kajaklivet i mellemkrigsårene. Det er ikke ofte man ser kajakbilleder der er så gamle - ganske underholdende. Der er også nogle spændende fortællinger om forskellige markante profiler fra klubben. Blandt andet om Herman Koplev der var en mester i at rulle i de lærredsbetrukne turkajakker. Han og en makker kunne også et stunt med at lave et dobbelt rul hvor de, under vandet, skiftede kajak. Det lyder ganske interessant.

Historierne er fra en svundet tid hvor der ikke var noget mærkeligt i at man tog en tur i kajakken i sit hverdagstøj med piben i mundvigen.

Bogen, eller nærmere hæftet, er i formatetet 21x21 cm og er naturlige årsager primært i sort-hvid, der er dog enkelte farvebilleder af nyere dato. Den koster kr. 150,- og kan købes direkte hos Karen Kjærgaard eller lånes via bibliotek.dk.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: