onsdag den 17. januar 2007

Årets første kajaktur

Foto: Broen ved Fuldbro Mølle - den befinder sig ca 40 cm under vandoverfladen.

>> Flere foto

Vejrmæssigt en lidt kedelig debut på kajaksæsonen 2007 - men i betragtning af at det er januar måned er det vel i orden med ti graders varme! Turen gik fra Skanderborg Sø ved isætningsstedet lige før Skanderborg Vandrerhjem. Her er udmærkede parkeringsforhold og det er let at få kajakken i vandet.

Lige efter at være kommet igennem passagen under jernbanebroen var der noget rigtig sjovt vand i den næste sø. Vinden piskede vandet fra søen op her til nogle spøjse bølger, vandet i søen kunne jo ikke rigtigt komme andre steder hen end ind i den smalle passage - og de fleste af bølgerne blev så returneret. Det så spøjst ud - som om bølgerne rejste sit nedefra og lige opad. På tilbageturen, da vinden havde taget noget til, var det endnu mere markant og rigtig »spændende« at komme ind i passagen.

Længere ude i søen var der en flok troldænder, de er så flotte med deres sort-hvide grafik. De er desværre svære at komme tæt på, de letter allerede når man er omkring 2-300 m fra dem. Der var vel 30-40 stykker. Man må også kunne have set dem fra motorvejen - men hvem kigger efter troldænder med 110 km/t.

Ellers var det en fredelig tur, da jeg først var kommet i læ for vinden i Tåning Å. Her var der virkelig meget vand og de fleste engarealer var oversvømmede.

Ved overbæringsstedet Fuldbro Mølle, lige før Mossø stod vandet så højt at den bro man plejer at bruge når kajakken (eller kanoen) skal i vandet igen, var under 30-40 cm vand. Og den plejer vel at være 10-20 cm over vandspejlet! Jeg har flere gange set isfuglen her på strækningen fra Fuldbro Mølle til Mossø - men den så jeg ikke i dag. I stedet var der tre ponyer som et plaster på såret.

I Mossø var jeg i land ved rastepladsen til højre for åens udløb og så videre langs sydsiden af søen til campingpladsen med det fine navn »Mossø Camp Resort«. Tja, fint skal det være - og så på udenlandsk. Jeg holdt mig til sydsiden også på hjemturen - her var der læ af bakkerne.

Vejr: Blæsende fra SØ og tiltagende i løbet af turen. Helt overskyet og derfor forholdsvis mørkt. Enkelte regnbyger, men ikke det helt vilde. Temperaturen vel omkring 10ºC.

Distance: 20,1 km

Fugle: Fiskehejre, troldand, gråand, knopsvane, skarv, toppet lappedykker, blishøne, husskade, krage, diverse måger og terner.

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: