onsdag den 3. januar 2007

Kajakåret 2006

Foto: Himmelbjerget set fra Rosvig den 7. juli 2006.

>> Flere foto: 1. del - 2. del - 3. del

Så er kajakåret 2006 afsluttet. Det blev til 881,5 km ialt. Det har været min anden sæson med kajak, og jeg har fået roet rigtig meget i år. Jeg købte jo kajakken i juli 2005 og nåede da at ro en del inden jeg lagde op i oktober 2005. Jeg havde ingen våddragt på det tidspunkt, så jeg stoppede da vandtemperaturen kom under 15°.

Men i foråret 2006 købte jeg en brugt våddragt (model Longjohn, dvs uden ærmer) og det forlænger jo sæsonen en del. Alligevel kom jeg først i gang med rosæsonen sidst i maj, men er så til gengæld blevet ved hele året ud, for min sidste tur i 2006 var den 29. december. En anden ting jeg har købt til brug i forbindelse med kajakken er en GPS. Det er en Garmin Forerunner 101, der egentlig er beregnet til løbetræning, men den egner sig fortrinligt til kajakbrug også.
Det er blevet til ialt 881,5 km fordelt over 30 rodage, så i gennemsnit har hver tur været på 29,4 km. Det er jo nogle rimelige distancer. Den længste tur på 58,7 km, roede jeg i starten af juli.

Selv om det er en havkajak jeg har, er det alligevel kun 16 af de 30 ture der er foretaget i havet. Resten af turene er i sø- og å-vand. Det gode ved at have egen kajak, i stedet for at være afhængig af en klubkajak, er muligheden for bare lige at smide den på taget og så tage derhen hvor man har lyst til at ro lige den dag.

Den største oplevelse i år var en tredagestur ad Gudenåen. Turen gik fra Tørring til Randers - en tur på ialt 135 km. Roet på tre dage. Første stræk gik fra Åle Kær lidt uden for Tørring til Klostermølle i den vestlige ende af Mossø, en rotur på 30,5 km. Dagen efter, som var det længste stræk gik så fra Klostermølle til Ans, med en pause midt på dagen ved "De små Fisk" nær Silkeborg. Tredie dag var så fra Ans til Randers, med et kaffestop i Langå hvor min lillebror Kim kom ned til åen med rigtig kaffe efter nogle dage på pulverkaffe - tak for det! Det var en rigtig god tur med solskin næsten hele tiden. Jeg fik afprøvet om det er muligt i en lille kajak, med kun et enkelt skot, er muligt at pakke til sejlads over flere dage - og det var det jo.
Det har været nogle fantastiske naturoplevelser på de fleste af turene. Jeg har set isfugle ikke mindre end fem gange på mine sejladser på Gudenåen. Jeg har mødt en snog ude midt i Rye Møllesø og roet en tidlig morgen inden solopgang fra Ry til Mossø i tæt tåge med en sigtbarhed på under 20 meter. Selv fuglene holdt mund den morgen - det var en uforglemmelig tur.

Alle mine ture med dato, ruter, tider, vejr- og vandforhold og distancer kan du se på vedhæftede Excel-fil.
>> Statistik 2006

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: