onsdag den 3. december 2008

This Is The Sea 2

Foto: For første gang ror en ren kvindegruppe rundt om Tasmanien.

Justine Curgenven - This Is The Sea 2
Crackle TV, 2005 - 92 min.

Denne anden udgivelse i serie er ca. ½ gange længere end forgængeren - det giver plads til mere kvalitet.

Der er blevet plads til nogle spændende portrætter med fokus på nogle lidt mere specielle ting. Der er nemlig et rigtig godt portræt af Doug Van Doren om hans brug af grønlandsk åre og et af Ben Lawry som ror surfski med forrygende hastighed. Sjovt med nogle (for mig) lidt andre vinkler på kajakroning.

Det absolutte højdepunkt i denne film er faktisk en bonusfilm, nemlig »Tasmanian Circumnavigaton«. Det er en halv times beretning om tre kvinders tur rundt om Tasmanien i november 2004. Faktisk er det første gang at en ren kvindeekspedition har præsteret denne 850 km lange tur. Justine Curgenven, Trys Morris og Gemma Rawlings bruger seks uger på turen. Det er et både smukt og barskt afsnit. Det er simpelthen ufatteligt så meget modvind de tre kvinder har kæmpet mod. Man får virkelig en god fornemmelse for hvilke strabadser de har været udsat for og hvilke storslåede og rå landskaber de har roet forbi.

Den længste tur som er omtalt er en tur rundt om Japan - en tur på 7000 km, som Hadas Feldman og Jeff Allen ror på seks måneder. Det har uden tvivl været en fed tur, men, som de siger, har der været en hel del overliggerdage på grund af de mange tyfoner som hærger i området. Masser af flotte naturbilleder fra turen og deres møder med japanerne. Utroligt at den tur kan skæres ned til blot seks minutter - jeg vil se mere!

Der er også nogle fantastiske beskrivelser fra Newfoundland og Labrador med gigantiske hvaler, masser af isbjerge og et formidabelt fugleliv. Turguiden siger til gruppen, da de ror ind under et fuglefjeld: »Kik endelig op, men hold for guds skyld munden lukket«. Et andet afsnit er fra Lofoten som har en fantastisk natur selv om det umiddelbart virker goldt. Det sidste afsnit med turbeskrivelser er fra Michigansøen hvor vi følger en større gruppe roere som besøger Manitou øerne. De er blandt omkring et strandet spøgelsesskib og på vandreture rundt på øerne.

Ligesom med den første film, er der en del afsnit som for mig er uinteressante. Denne gang drejer det sig om: Skooks, Sean Morley, Penrhyn Mawr - Middle Race, The Bitches og Penrhyn Mawr - Outer Race. Alle disse afsnit handler om grænsesøgning i hårdt vand - det er ikke noget som jeg på nogen måde gider bruge min tid på eller har evnerne til i øvrigt. Men det er da fint at det er muligt at bruge kajakken på så mange forskellige måder - alt efter folks behov og ønsker.

Som helhed en vellykket film som tilgodeser rigtig mange roeres behov for underholdning i de kolde og mørke måneder. Det er dejligt at turberetningerne efterhånden fylder godt i sendefladen. Her på »This Is The Sea 2« er det vel omkring 2/3 af filmen som er turberetninger - godt kajakstof.

Filmens afsnit:

 • Introduction
 • Skooks (bølger)
 • Doug Van Doren (portræt, rul, grønlandsk årer)
 • Japan Circumnavigaton (turberetning)
 • Sean Morley (portræt, bølger)
 • Newfoundland (turberetning)
 • Penrhyn Mawr - Middle Race (lokalitet, tidal race)
 • Lofoten Islands (turberetning)
 • Ben Lawry (portræt, surfski, hastighed)
 • "The Bitches" (lokalitet, tidal race)
 • Lake Michigan (turberetning)
 • Penrhyn Mawr - Outer Race (lokalitet, tidal race)
 • Bonusfilm: Tasmanian Circumnavigaton Movie (turberetning)

Ingen kommentarer:

Du syntes måske også om: