fredag den 27. februar 2009

I havkajak fra Norge til Rusland

Jeg var her til aften sammen med ca. 40-50 andre kajakroere til et fremragende foredrag af Ravn Hamberg nede hos Kolding Kajakklub. Ravn har som den eneste i verden erobret både det danske rød-hvide bånd for at ro Danmark rundt, det svenske blå bånd og det finske blå-hvide bånd. Flere har forsøgt at få alle tre bånd, men han er stadig den eneste som har dem alle.

Ravn var i 2001, sammen med sin daværende kæreste Lone Sand, de første som gennemførte Danmark rundt og dermed blev ejer af netop det Rød-Hvide Bånd, som administreres af Havkajakroerne i Danmark. Til dato er der stadig kun fem personer som har dette bånd - det siger lidt om sværhedsgraden, for rigtig mange har forsøgt men ikke gennemført. Han fortalte at han fik ideen til at ro turen rundt langs Sveriges og Finlands kyster på en klatretur til Tibet. Her fik han voldsom højdesyge og var rigtig elendig, så mens han tænkte på hvor han hellere ville være end i Tibet, opstod tanken om turen.

Foredraget var yderst veloplagt med en masse humor og selvironi. Der var ikke så meget helterolle over beretningen, men en meget »nede på jorden« beretning om op og nedture, fantastiske naturoplevelser og lortevejr, stort overskud og kedelige dage. Desuden var det hele krydret med en serie utroligt flotte billeder fra turen. Det er tydeligt at se at Ravn er uddannet fotograf, den side var der forbilledligt gjort rigtig meget ud af. Turen blev gennemført i 2003 og var på ikke mindre end 4000 km, selv om den kun strakte sig over ca. tre måneder. Det er mere end 50 km om dagen - incl. overliggerdage. Det er simpelthen imponerende.

Det er næsten for meget at komme ind på alle de spændende ting som foredraget indeholdt, men hvis du får chancen til at høre foredraget en anden gang, kan det varmt anbefalet at overvære det. Det er en berigende kajakoplevelse. Arrangementet var stablet på benene af Dansk Kano og Kajakforbund.

1 kommentar:

admin sagde ...

Mega spændende blog du har her. Fisker selv en del fra kajak i Nordthailand og skriver om det her: http://kajakgutten.dk

Du syntes måske også om: