mandag den 23. november 2009

Nyt fra småtingsafdelingen


En samling bitte små ting til kajakture - indkøbt i løbet af efteråret.
Da jeg første gang pakkede min kajak til en tur blev jeg meget forbavset over hvor lidt bagage der egentlig kan være. Jeg kunne selvfølgelig købe en kajak med større lastvolumen, men det vil i langt de fleste tilfælde betyde at kajakken også er bredere eller langsommere. Ingen af delene er jeg interesseret i, så jeg måtte finde andre veje.

Det blev til at jeg i stedet kastede jeg mig over at købe så små ting som muligt. Derfor fylder mit telt ikke ret meget. Mit Therm-a-Rest liggeunderlag er også det i deres serie som fylder mindst når det er rullet sammen. Jeg har skiftet til en dunsovepose som fylder minimalt. Så på en måde kan man sige at der er gået lidt sport i at indkøbe småt. Nogle vil måske sige at det er gået helt over gevind med mine seneste indkøb.

I mit lokale supermarked faldt jeg nemlig over nogle utroligt små pakker tandtråd som jeg selvfølgelig måtte købe. Størrelsen er vel ca 1/3 af en almindelig rulle. Man køber en samlet pakke med fire miniruller á 10 meter til samme pris som én stor normalt plejer, så vidt jeg husker. Man kunne selvfølgelig bare rulle en smule tandtråd ud og have det med i løs vægt - men det er ikke helt det samme som denne nuttede pakke.

Jeg plejer også at have en næsten brugt tube tandpasta med på tur, men sidste gang jeg var hos tandlæge spurgte jeg om man stadig kunne få de små reklametuber som jeg kunne huske fra skoletandlægen da jeg i folkeskolen. Dem får tandlægerne skam stadig gratis af tandpastafabrikanten, så det lykkedes mig - ved at spørge rigtig pænt - at få tre af dem med hjem i lommen. Jeg tror normalt kun de udlevere dem til børn, men hvad pokker - lidt barnlig er man vel stadig.

Til opvask undervejs har jeg tidligere brugt en skuresvamp af et eller andet plastmateriale, men har altid syntes at de hurtigt blev ulækre. Så da jeg faldt over en opvaskebørste uden skaft i Søstrene Grenes butik i Århus skulle jeg da have sådan en - eller rettere sagt, jeg købte faktisk nogle stykker - de bliver vel slidt med tiden. Prisen var ganske rimelig - noget de fleste kan købe, selv under en finanskrise. Stykprisen er kr. 4,88. Opvaskebørsten er ret god at anvende - den har været på en del ture efterhånden.

En anden ting det er smart at have med på tur er den lille nød-mobiloplader som kører på almindelige AA batterier. Jeg har alligevel altid en del af dem med på tur fordi min Garmin GPS bruger samme slags. Jeg har dog endnu ikke haft brug for at oplade på tur, for jeg bruger mobilen så lidt som muligt - den er faktisk ikke tændt med mindre jeg skal ringe op selv. Men det kunne jo være den løb tør en eller anden gang og så er det fedt med denne mulighed.

Desuden har jeg købt mig en lille vindmåler som jeg glæder mig til at bruge. Jeg har kun lige haft den ude til en enkelt test. En ulempe ved den er at den ikke er vandtæt, så det er noget med at anvende den på land inden man går ud og evt. i pauser også. En enkelt ting jeg ikke er helt tilfreds med er at displayet ikke er så tydeligt. Jeg troede i starten at det var batteriet der var ved at være fladt - men det var ikke tilfældet. Vindmåleren skal holdes i en helt bestemt vinkel for at kunne aflæses - det må jeg bare leve med. Den var nu også temmelig billig - omkring kr. 100 så vidt jeg lige husker.

4 kommentarer:

Torben Ryle sagde ...

Hej Helge

Dejligt at andre også kan falde for uundværlige dimser.

Virker vindmåleren og hvor får man fat på sådan én?

Hilsen Torben

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Torben

Vindmåleren virker efter hensigten. Den har flere forskellige indstillingsmuligheder, men jeg har ikke fået den tjekket ordentligt endnu.

Jeg fandt den i Bilka til mellem 100-150 kr. - jeg husker ikke det præcise beløb.

Venlig hilsen Helge

Pouls kajakblog sagde ...

Tja, vi samler jo alle lidt sammen.

Da jeg roede rundt med ekkolo og GPS på dækket af min fiskekajak, foreslog min svoger at jeg fik blinklys og fjernbetjening, så jeg kunne "låse" kajakken med behørige BIP BIP lyde, når jeg forlod den.

Helge kunne jo passende anskaffe sig en lille slæbebåd til alt udstyret :-)

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Poul
Det ville virkelig vække opsigt med sådan en låsemekanisme på kajakken. Prøv at forestille dig dine romakkeres ansigsudtryk første gang du låser den!

En lille slæbebåd vil jeg bestemt overveje. Men den skal altså være meget meget lille, når det nu kun er til småting ;-)

Indtil videre er der dog plads nok i mine to skot...

Venlig hilsen Helge

Du syntes måske også om: