lørdag den 16. januar 2010

Stor hval - lille kajakDen britiske fotograf og kajakroer Duncan Murrell, som også går under navnet »Whaleman«,  har gjort det til sit speciale at fotografere hvaler fra kajak, specielt pukkelhvaler. Noget som umiddelbart godt kan lyde lidt skræmmende - jeg mener: hvaler er temmelig store og kajakker er - en hel del mindre.

Men det har den nu 56-årige Duncan altså gjort siden slutningen af 70’erne, hvor han begyndte at udforske vildmarken i Alaska. Da han startede på sine ture i en spinkle foldekajak kaldte de lokale fiskere ham for »den skøre englænder«. Flere af hans mest kendte fotografier er taget ved Tenakee Inlet i Alaska.

Hans fotografier har været bragt flere velrenommerede natur-magasiner som National Geographic og BBC Wildlife Magazine. Der er dog ikke nogle af hans billeder på deres hjemmesider - de har kun været bragt i de trykte udgaver. Men den engelske avis Telegraph har en flot fotoreportage på deres hjemmeside. TimesOnline har også, den 5. januar i år, en omtale af hans bedrifter. Endnu flere af hans fotos kan ses på Fotosearch og Google.

Det må være en imponerende oplevelse i en kajak. Det er jo noget lidt andet end en dansk sæl eller et marsvin.

1 kommentar:

ARK sagde ...

Impresionante imagen!!!!
Andres Koch
Argentina

Du syntes måske også om: