tirsdag den 27. april 2010
mandag den 26. april 2010
Flere bloggere - ultimo april
Denne gang er der mange nationer repræsenteret i bloglisten: Japan, USA, Canada, Australien, Storbritanien, Italien og lilleput-staterne Holland og Danmark. Det er første gang jeg har en kajakblog fra Japan med. Denne er lavet af en familie som driver et lille kajakudlejningsfirma - det ser faktisk rigtig hyggeligt ud. Siden vil være svær at læse for de fleste uden GoogleTranslate.
Det er også længe siden at der har været nye blogs fra Danmark med, men i dag kom turen til Tue. Hvis du syntes at navnet Tue Olesen lyder bekendt er det sikkert fordi du har hørt den tur rundt om Færøerne som Tue roede med makkeren Jesper Tilsted tilbage i 2008.
Disse links er altid at finde i højre spalte under: Oversigt over personlige sider
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skrevet af Helge Helligsøe 2 kommentarer
søndag den 25. april 2010
Ny kajakjakke
Min nye Hiko Breeze rojakke. |
Det betyder at jakken har været ude på en samlet distance på næsten 1700 km. Jeg har ikke behandlet den pænt - den er sjældent blevet skyllet i ferskvand efter hjemkomsten, så salt har bare fået lov til at tørre ind til næste tur. Den gennemsnitlige pris pr. tur er dermed nede på kr. 6,44 - stik den Kokatat. Med jeres pris på kr. 3975 for en jakke skal den holde til 618 lange dage på vandet for at matche prisen. Lidt må vi fattigrøve vel have at gælde os over!
Da jeg begyndte at kigge mig rundt efter en ny var det et ubetinget krav at der skulle være en hætte på jakken - den har jeg været rigtig glad for at have. I regn, hård blæst og sne er den slet ikke til at undvære. Jeg fandt hurtigt ud af at det begrænser udbuddet en hel del. Desuden ville jeg godt prøve at have en jakke med latex-manchetter og tunnel til sprayskirt. Om der er lommer på jakken er jeg fuldstændig ligeglad med - jeg har de lommer jeg skal bruge i min svømmevest. Jeg vil egentlig helst have en jakke helt uden lommer - det må alt andet lige gøre jakken mere tæt.
Jeg tjekkede internet-butikkerne i mit nærområde. KajakHuset i Egå havde slet ikke noget som jeg havde råd til - deres priser startede ved kr. 2000. Kronjyllands kano & kajakcenter havde en Artistic Vecchio til kr. 1099 som egentlig ser ret fed ud, men den har kun neopren ved håndleddene og jeg ville gerne prøve at have en jakke med latex-manchetter. Den blev så sorteret fra.
Den nye butik som Kajakgården har åbnet i Århus havde de bedste bud, nemlig en Artistic Nino nedsat fra 1399 til 1000, en Stohlquist Torrent Sea Touring til 1199 og endelig en Hiko Breeze til 1249 kr. Jeg kunne se at SpejderSport også havde Hiko Breeze jakken. Desværre havde Kajakgården ikke Nino’en hjemme, så jeg kunne ikke komme til at prøve den. De havde den i øvrigt ikke i størrelse large som jeg sikkert skulle bruge. Stohlquist-jakken var lidt for tynd i det og desuden ikke med sprayskirt-tunnel og heller ikke med manchetter. Så var der Breeze-jakken tilbage. Den passede fint og opfyldte til fulde mine ønsker. Desværre var den noget dyrere hos Kajakgården end hos Spejdersport hvor jeg får 10 % rabat. Men prisen var ikke til forhandling sagde den venlige ekspedient - det var deres klare politik.
Så jeg endte inde hos SpejderSport som har nøjagtig den samme Hiko Breeze til 1170. Her fortalte ekspedienten at det nok var en god ide at vente med at købe jakken til søndag den 25. april - den dag var der 20 % rabat på alle varer for kunder med Spejderrabetkort. Så jeg fik lagt den til side og har så hentet den i dag - og kun betalt kr. 1040 for den.
Nu er jeg så spændt på om jakken lever op til mine forventninger. Hvis den ikke gør det kan det være jeg vender tilbage til en vade-jakke igen - det har jeg været ganske tilfreds med. Der er mange at vælge imellem til priser der ligger langt under det halve af en kajakjakke. Men nu skal den nye selvfølgelig have en fair chance. Den virker faktisk ret lækker.
Skrevet af Helge Helligsøe 7 kommentarer
fredag den 23. april 2010
April - retrospektivt
Her er lidt foto fra mine kajakture i april måned gennem tiden.
Alle foto er manipuleret i Photoshop og/eller andre programmer.
Læs om turen her.
Et godt sted at holde pause ved Amstrup Red - der var læ for vinden.
Læs om turen her.
Gudensø på en rigtig varm aprildag i 2007 - der var omkring 20 ºC.
Læs om turen her.
Ren idyl med bindingsværk og stråtag - smukt beliggende ned til Vejle Fjord.
Læs om turen her.
Sletterhage Fyr på sydspidsen af Helgenæs - set oppe fra Tyskertårnet.
Læs om turen her.
Det er indtil nu blevet til ti april-ture i kajakken siden 2006. I alt har jeg roet 326 kilometer, så gennemsnitslængden for mine april-ture er jo let at regne ud. Det er som regel i april det rigtigt begynder at blive sjovt at ro kajak - det er ved at blive lidt lunere og det er lyst meget længere om aftenen. I år lader det varme vejr dog vente på sig. Vandtemperaturen skal stadig tages alvorligt her i april. På nuværende tidspunkt er vandet kun 7,7 ºC i mit lokalområde.
I det gamle landbrugs-danmark blev måneden kaldt græsmåned eller fåremåned. Det var nu fårene og kreaturerne kom på græs efter den lange vinter i stalden.
Et gammelt danske vejrvarsler for april måned lyder sådan her:
- Svaler i april varsler en lun sommer
Skrevet af Helge Helligsøe 0 kommentarer
onsdag den 21. april 2010
Topografiske kort over Danmark fra Garmin
Skrevet af Helge Helligsøe 1 kommentarer
tirsdag den 20. april 2010
Kajak Galleriet, dag otte
I anledning af Danmarks monark Dronning Margrethe II’s 70-års fødselsdag i fredags er vi her på Kajak Galleriet stolte af at præsentere endnu en kvindelig kunstner for vore gæster. Vi giver ordet til den amerikanske kunstner Judy McWilliam der har udført dagens værk »Kayaking«: - »Jeg forsøger at indfange den menneskelige ånd i sin forenklede form, med farve og varme forsøger jeg at fremkalde følelser fra beskueren. Hvis du kan se på det og blive eftertænksom, så jeg har jeg nået mit mål.« Det lykkedes til fulde i dette stemningsfulde mesterværk - der er endnu et kajak-kunstværk på hendes hjemmeside.
Skrevet af Helge Helligsøe 0 kommentarer
mandag den 19. april 2010
Lækker og hurtig müsli til turen
Der er kun ganske få ting i min morgenmad - dem har vi altid i huset. | |
Tilsat iskoldt vand er det straks klar til at spise. |
Menuen er næsten uden undtagelse en simpel hjemmelavet müsli-blanding som blot skal tilsættes iskoldt vand. Dertil selvfølgelig den obligatoriske kop morgenkaffe.
Blandingen er specielt tilpasset min Light my Fire kop - som også fungere som tallerken når jeg er på tur. Hele posens indhold hældes op i tallerkenen og iskoldt vand tilsættes - så er der serveret.
Alle produkter er økoligiske bortset fra mælkepulveret - det har jeg ikke kunnet finde økologisk nogen steder. Prisen pr portion har jeg udregnet til ca. 12 kr.
Min blanding indeholder:
75 g finvalsede havregryn
25 g hakkede hasselnødder
25 g sorte rosiner
25 g skummetmælkspulver
Næringsindhold pr. 100 g: Energi 1381. Protein 18,8. Kulhydrat 51,9. Fedt 11,6.
Skrevet af Helge Helligsøe 3 kommentarer
torsdag den 15. april 2010
Følg med rundt om Storbritannien
Det engelske makkerpar Joe Andrews og James Bonell starter den 20. april ud på en længere kajakekspedition som de kalder Gone Paddling: Sea Kayak Circumnavigation of Britain 2010. De vil ro rund om hele det britiske fastland - en tur på omkring 4800 km. De skal være hjemme igen midt i september, så der er omkring 150 dage til rådighed for turen. Det betyder at de skal tilbagelægge 32 km hver eneste dag - hvis de ikke får overliggerdage. Start- og slutpunkt er National Maritime Museum i byen Falmouth. Og så er der ellers mange tusinde smukke kilometer britisk kyststrækning ind imellem. Deres fremskridt kan selvfølgelig følges på deres blog hvor der også vil være muligt at spotte deres position under hele turen.
Indtil videre er der ikke ret meget kajakrelateret på deres hjemmeside, men det kommer forhåbentlig når turen starter. Det er tydeligt at deres fokus mere ligger på det egentlige formål med turen, nemlig at indsamle midler til de to velgørende foreninger WaterAid og NACC.
De har selvfølgelig oprettet en fanside for ekspeditionen på Facebook.
James Bonell skal ro i en H&P Cetus og det skulle Joe Andrews også have gjort, men han valgte i sidste øjeblik at skifte til en Nigel Dennis Explorer HV. Deres pagajsponsor sprang fra i sidste øjeblik så det er spændende hvad de ender med at ro med.
Tilbage er vist kun at sige til gutterne: Rigtig god tur de næste fem måneder.
Skrevet af Helge Helligsøe 0 kommentarer
onsdag den 14. april 2010
Flot fotobog om Grønland
Gyldendal, 2009 - 192 sider
John Andersen og hans søn Ture har sidste år udgivet en rigtig flot fotobog med titlen »Rundt om Grønland«. Fotografierne er taget på mange forskellige ture rundt i Grønland - en del er fra nogle af de mange kajakture som John og Ture har været på.
Det er først og fremmest en fotobog, men den indeholder dog også 36 siders tekst som fint supplere fotodelen. Tematisk er bogen delt op i Vestgrønland, Østgrønland og Nordgrønland. Hvert område får som indledning nogle ord med på vejen. Ganske fin opbygning. Efter hvert afsnit er der et kort som viser hvor de forskellige fotos er taget.
Ud over selve bogen følger der også en DVD med som har en spilletid på 15 minutter. Den indeholder et diasshow som har noget fint musik af jazzmusikeren Thulla C. Wamberg som ledsagelse. Langt de fleste billeder fra bogen er med her, plus mange, mange flere. Jeg syntes at fremvisningen af billederne går alt for hurtigt, der er vel ikke mere end 4-5 sekunder til at se hvert billede. Jeg valgte at spille på slowmotion anden gang jeg så den igennem - men det er jo så uden musikken.
Bogen koster kr. 249,95 og kan blandt andet bestilles gennem Saxo.
Skrevet af Helge Helligsøe 1 kommentarer
tirsdag den 13. april 2010
Kajak Galleriet, dag syv
Smykket er lavet af new zealandske Nathan Pettigrew, der også er kajakroer. Smykket sælges, sammen med flere andre af hans modeller, hos den amerikanske forhandler Savannah Canoe and Kayak.
Et stykke kunst som galleriejeren gerne selv ville have om halsen.
Skrevet af Helge Helligsøe 1 kommentarer
mandag den 12. april 2010
Nyt dansk kajakblad på banen
Jeg tegnede mest abonnementet for sjovt, uden at have de helt store forventninger til det. Men jeg må sige at jeg er blevet positivt overrasket. Det meste af stoffet er faktisk rigtig spændende - også de artikler der omhandler elitegrenen. Det er egentlig ikke, som udgangspunkt, noget som overhovedet interessere mig, men artiklerne har en tilpas længde og er godt skrevet. Så jeg læste det faktisk alligevel.
For havkajakroere er der også en del spændende stof. Først og fremmest en stort opsat artikel om Erik. B. Jørgensens vintertur Danmark rundt - den strækker sig over ikke mindre end 12 sider, med en masse lækre foto. I forlængelse af dette er der en portrætartikel af det nye danske kajakmærke ArrowPlay - det var sådan en kajak Erik brugte på sin tur. Der er også et fint preview omkring Sea Challenge Fyn som vil interessere mange havkajakroere. Men alt dette stof var også med i HavkajakInfo 34/Marts 2010. Det kunne se ud som om de også læser det på redaktionen.
Der er også blevet plads til lidt grejtest. Garmin 310xt, der er afløseren for de gamle Forerunner modeller, bliver grundigt testet - blandt andet tre døgn på bunden af et akvarium! Desuden testes en nyudviklet vinter-rohandske fra Max-Kayak som faktisk ser ret god ud. Det er rart at se at der bliver gået grundigt til værks i begge tests - både fordele og ikke mindst ulemper bliver listet op. Prisværdigt.
En ting ved bladet jeg er meget forbavset over er fraværet af reklamer. Kun 1,5 % af bladet er dækket af betalte reklamer - det er forbavsende lidt. Til sammenligning var procenten i seneste nummer af HavkajakInfo 6,3. Det nye magasin er på 68 sider og er selvfølgelig 4-farve tryk hele vejen igennem.
Det er spændende om de kan holde den fine stil og balancen mellem elite- og breddestoffet. Hvis det lykkedes for forbundet og redaktionen har de fundet en ny fast læser. For dem (fx sådan en som mig) som ikke er medlem af en kajakklub og får magasinet ad den vej, er der mulighed for at tegne et abonnement direkte hos forbundet. Prøv selv om du kan finde ud af hvor du tegner et sådan abonnement på Danmarks grimmeste hjemmeside - det er ikke let! Men det er beværet være hvis det lykkedes.
Skrevet af Helge Helligsøe 0 kommentarer
fredag den 9. april 2010
Energibarer - lækre og lette at lave
Jeg har surfet lidt rundt på nettet for at finde inspiration og så prøvet mig frem til en sammensætning og konsistens jeg selv godt kan lide. De energibarer der kommer ud af denne opskrift har en rigtig god, lidt knasende, fornemmelse i munden. Hvis man er til noget mere »smattet« (eller måske bare er kommet i gebis-alderen) skal de bare have kortere tid i ovnen end det der står i opskriften.
Ingredienser:
250 g kakaomælk (2½ dl)
200 g lys sirup
100 g brun farin
100 g mørk chokolade
75 g hasselnødder
50 g tørrede abrikoser
200 g havre-gryn
100 g druesukker
25 g knuste cornflakes
50 g solsikkekerner
50 g rosiner
Fremgangsmåde:Denne opskrift giver 20 energibarer på ca. 4 × 8 × 1 cm med en vægt på ca. 60 g. Prisen er blot 3 kr. stykket. Til sammenligning skal det bemærkes at de energibarer som er i handelen ofte koster mellem 18-25 kr. stykket. De fleste ingredienser er økologiske - det eneste jeg ikke kunne finde økoloisk var druesukker og lys sirup. Det kan måske skaffes i specialforretninger - jeg har ikke været i Århus for at tjekke.
Kakaomælk, sirup og brun farin opvarmes i en gryde ved svag varme til det bliver karamelagtigt. Det kan tage op til en halv time. Pas på at den ikke bliver for stiv.
Imens findeles chokolade, nødder og abrikoser i en hakkeskål.
Denne masse blandes med de øvrige ingredienser i en stor skål og den varme karamelmasse hældes over. Det hele røres grundigt igennem.
Massen lægges i en lille bradepande beklædt med bagepapir og trykkes godt sammen. Læg evt. bagepapir over og brug en kagerulle.
Bages i en ovn ved 170 °C i 15 min. Tages ud af formen og placeres med bagsiden opad på en bageplade med bagepapir. Afkøles lidt og skæres i barer på 5 × 4 stykker. Bages derefter yderligere 15 min., nu med bagsiden op.
Stilles til afkøling og sættes derefter i køleskab til yderligere afkøling. De færdige barer pakkes til slut enkeltvis ind i plastfolie. Opbevares i køleskab.
Hvis du har lyst til at prøve at lave nogle selv kan opskriften downloades som PDF-fil her. God fornøjelse.
Energifordelingen sammenlignet med kommercielle barer:
HELGES energibar Næringsindhold pr 100 g: Energi: 1257 kJ Protein: 5,5 g Kulhydrat: 54,4 g Fedt: 10,1 g |
MULEBAR Mango Tango Næringsindhold pr. 100 g Energi: 1553 kJ Protein: 9 g Kulhydrat: 68 g Fedt: 7 g |
MAXIM Chokolade-Banan Næringsindhold pr. 100 g Energi: 1647 kJ Protein: 5,5 g Kulhydrat: 68,8 g Fedt: 10,4 g |
Skrevet af Helge Helligsøe 4 kommentarer
torsdag den 8. april 2010
Flot foredrag: Danmark Rundt - isvinter
Det var en veloplagt Erik B. Jørgensen der afleverede beretningen om en tur som startede i al ubemærkethed ved Vidåslusen og endte som en af vinterens bedste mediehistorier. Ikke mindst det ekstreme vejr gjorde hele turen bemærkelsesværdig. Hele turen var veldokumenteret med masser af fotos og et enkelt filmklip.
For os som fulgte turen »live« på Eriks blog, mens ekspeditionen var i gang, var nogle af historierne kendte. Men der var nu også mange fine detaljer med som jeg ikke kan mindes at have læst på hans blog. Fx historien om hvordan et venligt ment forsøg på at tjekke helbredstilstanden hos en sæl endte med huller i tørdragten. En anden ting som jeg ikke var klar over var at Erik forud for denne tur ikke havde roet mere end 300 km i en kajak. Ikke bare i år - men i alt! Det siger noget om hans viljestyrke syntes jeg.
Desuden er det noget helt andet at få beretningen på første hånd fra en mand i kød og blod end blot at læse tekst på en blog. Erik gennemførte foredraget på en utroligt nøgtern og vel egentlig lidt underspillet måde. Jeg mener, når man kan omtale bølger i Vesterhavet på 1½-2 meter som noget som bare skulle roes igennem, er det i mine øjne en underdrivelse der vil noget. En befriende ting ved beretningen var den fine selvironi Erik er stor nok til at have og historierne om egne brølere undervejs. Det er sgu da ikke sjovt at vælte ud af kajakken på en halv meter vand - foran et snurrende tv-kamera. Men det er jo den slags tåbelige ting vi alle kommer ud for ind imellem - heldigvis ikke foran et kamera.
Foredraget var, ud over selve beretningen om den kæmpe bedrift det er at ro denne tur på en vinter, også krydret med utroligt mange facts om både lejrliv, grej, proviant og sikkerhedsudstyr. Ganske grundig gennemgang af alle disse ting med masser af billeder.
Turen er endnu ikke godkendt til at modtage Havkajakroernes Rød-Hvide Bånd, men mon ikke der vil blive en hel del protester hvis ikke det sker! Erik vil hen over sommeren skrive en bog for Gyldendal om denne enestående tur. Bogen er planlagt til at udkomme i starten af 2011. Klik straks ind på Kom ud og se at få bestilt bogen.
Dette udmærkede foredrag var arrangeret af Dansk Kano- og Kajakforbund og Havkajakroerne i fællesskab. Det var Århus Kano & Kajak Klub som lagde lokaler til denne jyske udgave af foredraget, som den 15. april gentages i København. Billetter kan købes her, så længe der er flere tilbage at sælge af.
Skrevet af Helge Helligsøe 0 kommentarer
tirsdag den 6. april 2010
Endnu et besøg på Vejle Fjord
...men også smukt orange træ havde Vejle Fjord at byde på.
>> Flere foto
Efter at have pjasket rundt i kendt farvand hele vinteren syntes jeg efterhånden det var ved at være tid for at få noget nyt vand under kajakken. Jeg valgte at tage en tur ned i Vejle Fjord for at ro lidt af den sydlige kyst.
Jeg stod nogenlunde tidligt op og havde så hele huset for mig selv. Fik i fred og ro pakket de sidste ting sammen og kom så endelig ud på landevejen. Her var jeg så overhovedet ikke alene og der var ingen fred og ro - jeg var selvfølgelig ramlet lige ind i myldre-trafikken. Stressede folk på vej til arbejde - kofanger ved kofanger. Jeg holdt dog ikke stille på noget tidspunkt - det er trods alt ikke Storkøbenhavn det her, det er bare Jylland. Hvor er jeg glad for at min arbejdsplads kun ligger knap tre kilometer væk, så jeg kan tage cyklen på arbejde og køre gennem skoven og en af Danmarks smukkeste alléer.
Nå - men efter denne 50 minutters biltur, gennem det adrenalin-helvede som er mange danskeres hverdag, var jeg nede ved Vejle Fjord hvor jeg havde planlagt at starte. Helt inderst i fjorden havde jeg på Google StreetView set at der var nogle enkelte parkeringspladser helt ned til vandet. Umiddelbar så det ud til at der var en lille strand lige på den anden side. Det var der heldigvis også. Jeg vil dog ikke anbefale stedet til andre for der var ikke sand - det var mudder. På vej tilbage opdagede jeg at der er et bedre isætningssted lidt længere henne, hvor kajakken kan bæres helt ned til vandet via en stensætning. Hellere det end mudder. De samme parkeringspladser kan sagtens bruges, der er ikke så langt at bære kajakken.
Lige på dette sted må man sige at Vejlefjordbroen er ret dominerende i landskabet, men det gav da en bro mere til samlingen. Uden at jeg ved præcist hvor høj Vejlefjordbroen er, kan jeg med sikkerhed sige at det er den højeste jeg til dato har roet under. Lige da jeg er kommet under broen bliver jeg overhalet af en flok morgenduelige roere inde fra Vejle Roklub - de var af sted med fire fartøjer. En enkelt firer med styrmand og resten toere med styrmand. Fine gamle træbåde som skød en lidt højere fart end min kajak. De var nu også ude på en lidt kortere distance end den jeg havde planlagt, de vendte om ude ved Andkær Vig. Jeg fortsætter dog forbi Holsterhage, for dagens mål er at komme ned og se Hvidbjerg. Jeg havde måbende betragtet denne mærkelige hvide plet fra fjordens nordlige kyst på en tidligere tur.
Da jeg ror ned forbi Hvidbjerg er der endnu ikke helt gået tre timer, så jeg fortsætter ned til byen Høl inden jeg vender om. Da jeg går på land for en pause ved Hvidbjerg har jeg roet 18,4 km - det var dejligt at få strakt benene og få lidt at spise. Bagefter var jeg lidt rundt i området for at tage nogle billeder - desværre var vejret ret diset. Det er lidt specielt med sådan en stor hvid klit midt i Østjylland - faktisk er dette tilbageværende hvide »bjerg« det sidste af flere på stedet. Tilbage i 1800-tallet var der en del flere ved siden af hinanden, men de voksede til og blev bebygget i løbet af 1900-tallet. Denne oplysning og mange andre interessante ting kan læses i et par bøger der er udgivet om Hvidbjerg-området. Begge bøger er udsolgt, men ligger i stedet til fri download på nettet: Hvidbjerg - Historien om perlen ved Vejle Fjord (1992) og Hvidbjerg - et andet Skagen (1994). Begge indeholder mange sjove anekdoter og spændende historisk materiale.
Noget om området som ikke står i ovennævnte bøger, men som jeg erfarede, er at der faktisk er en del harer i området - i hvert fald her udenfor turistsæsonen. Det er så desværre også uden for sæsonen at det ellers fine offentlige toilet er aflåst - det var skide ærgerligt. Det var også her lige bag det sted hvor jeg sad og spiste min frokost jeg opdagede det flotte nærmest orangefarvede træ som var fældet for nylig. Jeg er faktisk ikke klar over hvilken type træ det er - men det var rigtig flot. Jeg vil prøve at spørge min gode ven Søren en gang ved lejlighed - han ved det med sikkerhed.
Efter en lille times pause er jeg klar til hjemturen og igen får jeg kigget en del på naturen og det mere eller mindre kønne byggeri der er helt ud til kysten. Jeg tør slet ikke gætte på priserne på noget af det som ligger her hen langs sydkysten. Nogle enkelte af husene har helt sikkert mere end 100 år på bagen og falder ganske naturligt ind, mens andre ser underligt tresser-agtige ud, med deres tre etages fuld glasfacade og et James-Bond-agtige forfald. Specielt et af disse huse ligner et sted hvor der kan have været nogle fede coctail-parties på terassen i 1969. Nu ligner det et glemt, slidt og indeklemt byggeri. Tankerne får sgu frit løb i sådan en kajak!
Da jeg er kommet tilbage til Vejle igen slår jeg lige et smut op i Vejle Å. På et kort stræk ligger der en del broer som jeg godt lige vil have ind i samlingen. Det blev til syv stykker, plus selvfølgelig Vejlefjordbroen. Et par gange langs åen fik jeg øje på den lille gærdesmutte som jeg ikke er stødt på tidligere. På det første stykke af åen virker det virkelig som om hele byen vender ryggen til dette vandløb, men det billede ændrer sig en smule når man kommer ind omkring centrum. Her er der flere steder, blandt andet ved Sønderbro, åbnet op mod vandet med store trapper som indbyder til udendørs by-liv om sommeren - dejligt at se.
Inden jeg gik på land igen så jeg lige dagens eneste kajak, en turkajak - sikkert en fra Vejle Kajakklub. Så blev fjorden ad besejlet af to kajakker denne dejlige aprildag.
Vejr: Svag til let vind, fladt vand, overskyet men lidt sol
Distance: 38,7 km
Fugle: Skarv, knopsvane, toppet skallesluger, solsort, skade, gråand, gravand, stormmåge, fjordterne, hvid vipstjært, gærdesmutte
Skrevet af Helge Helligsøe 2 kommentarer
Kajak Galleriet, dag seks
KajakGalleriet præsentere denne gang et par ret nyt kunstvært - de er fra den 24. marts 2010. De er det danske bidrag til den nordiske serie »Norden ved havet«. Der er ganske vist ikke kajakker med i motivet denne gang, men begge værker repræsentere dog steder hvor danske kajakroere ofte kommer forbi. Det øverste er fra Århus Havn og det nederste er fra Lindøværftet på Fyn. Begge motiver er fotograferet af den fabelagtige fotograf Steen Larsen. Hans hjemmeside er et besøg værd.
Det er de otte nordiske lande Danmark, Norge, Sverige, Finland, Åland, Island, Færøerne og Grønland der står bag udgivelsen. Temaet i år er »Livet ved kysten«. Der kommer også en hel serie i 2012 og 2014. Temaerne er ikke fastlagt endnu - KajakGalleriet vil derfor gerne foreslå »Kakakker i norden« som et oplagt tema for 2012.
Det er kun lykkedes mig at finde det norske og det grønlandske bidrag på nettet. Men alle otte kan skaffes via PostDanmark - endda i en samlemappe til 135 kr.
Skrevet af Helge Helligsøe 5 kommentarer
torsdag den 1. april 2010
Kajaktraileren - den er du nødt til at eje!
Skrevet af Helge Helligsøe 2 kommentarer