tirsdag den 12. januar 2010

Januar - retrospektivt

Her er lidt foto fra mine kajakture i januar måned gennem tiden.
Alle foto er manipuleret i Photoshop og/eller andre programmer.

Min første kajaktur i januar var tilbage i 2007, her var temperaturen helt oppe på 10 °C. Det er min gamle kajak der er
trukket på land et sted i Mossø. Læs om turen her.
I 2009 var første januartur på Solbjerg Sø. Søen var ved at blive helt lukket af is på det tidspunkt, dog ikke lige her hvor
Århus Å har sit udspring. Læs om turen her.
En tur uden is på vandet, men med en masse tåge. Her på landtangen lige før Gyllingskov skydebane holdt jeg en kort pause.
Læs om turen her.


Endnu en nogenlunde varm januartur. Denne gang går den ud omkring Søby Rev. Her er et lille kik ind mod land ude fra øen.
Læs om turen her.


Endnu en januartur som blev ændret på grund af is. Her er den 20 cm tykke isbræmme som ændrede turens forløb.
Læs om turen her.Januar er ikke den måned jeg har roet flest kilometer i, det er indtil videre kun blevet til fem kajakture i januar gennem årene. Denne måned er også den hvor jeg ror de korteste ture, gennemsnittet ligger på 19 km pr. tur. Jeg regner dog med at ro nogle flere ture inden månedsskiftet, så jeg håber at januartallet runder de 100 km.

Det er en måned hvor der er så mørkt at det næsten kræver en arbejdsfri dag at komme på vandet. En måned som starter med kun at have syv lyse timer om dagen. Heldigvis går det hastigt den rigtige vej med lyset, for ved månedens udgang har vi mere end 8½ time til rådighed.

I gamle dage blev den kalde »glugmåned« efter ordet glug - eller kighul. Det refererer til at man i denne måned begynder at skue frem mod det nye år.

Det er heller ikke ligefrem en måned som er badet i sol, normalen for sol i januar ligger på 43 timer. Det er lige så lavt som december. Middeltemperaturen ligger på 0,0 °C, så det er jo ikke så lange pauser man har lyst til at holde. Mon ikke den bliver lidt lavere i år, med al den frost vi har haft.

2 kommentarer:

Pouls kajakblog sagde ...

Lækre billeder. Min erfaring efter nogle år med vinterroning er at der er meget store naturoplevelser at hente, hvis man slipper af sted. Lige nu er Sydsjælland frosset ned med tyk is på fjordene, så jeg går utålmodigt og venter på lidt varme.

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Poul
Tak for roserne.
Du har ret i at denne årstid har sin helt egen charme. Men det der med et tykt lag is sætter nu alligevel en eller anden begrænsning. Hvad pokker blev der egentlig af klimaforandringerne?

Venlig hilsen Helge

Du syntes måske også om: